Дивний сад

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дивний сад
рос. Дивный сад
Жанрдитячий
комедія
РежисерЛазар Френкель
СценаристМойсей Зац
У головних
ролях
Олександр Корнет
Іван Беневельський
ОператорА. Федотов
КомпозиторОлександр Крейн
ХудожникОлексій Бобровников
Кінокомпанія«Українфільм»
Тривалість60 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1935
IMDbID 3324564

«Дивний сад» (рос. «Дивный сад») — радянська кінокомедія (інша назва: «Дивовижний сад»), знята в 1935 році на студії «Українфільм».

Сюжет

[ред. | ред. код]

Десятирічний хлопчик Льоня виступає на імпровізованому концерті з аматорським оркестром юних музикантів, в якому є першою і єдиною скрипкою. На концерті Льоню помічає професор і пропонує йому місце у своїй музичній школі. Хлопчик починає серйозно займатися музикою.

Через рік багато учнів досягли високих результатів завдяки професору. Хлопці не тільки вчилися, професор організовував їх дозвілля: розваги та ігри. Так «вирощували квіти в чудовому саду». Одного разу, забираючи свої «самовари» (так називалися у фільмі неблагородні інструменти) у скрипкового майстра після реставрації, артисти цирку чують гру Льоні і пропонують йому піти працювати до них в цирк, пообіцявши хлопчикові швидкий успіх у публіки і хороший заробіток. Льоня погоджується, але припускається помилки: він не погодив цей крок з професором. Той, повернувшись після літнього відпочинку, бачить фотографію хлопчика на цирковому параді і шокований цим.

Професор приходить на одну з репетицій хлопчика в цирку і намагається пояснити йому, що той чинить неправильно і Льоні потрібно повернутися до систематичних занять в школі. Мати Льоні не дозволяє хлопчикові продовжити заняття з професором. Льоня продовжує виступати в цирку. Піонервожата і друзі Льоні забирають його з цирку і змушують повернутися до музичних занять.

Через деякий час професор зі своїми кращими учнями відправляється для концертних виступів в столицю. Льоня їде серед них. Батько хлопчика, що знаходиться у цей час в Арктиці, слухає блискучий виступ сина по радіо. Старання професора і Льоні не пройшли даром, на концерті хлопчик вражає всіх слухачів своєю грою.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Дивний сад на сайті IMDb (англ.)